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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. R. de; BRUM, M. C. M.; GUIMARÃES, I. dos S.; SANTOS, P. de F.; AMARAL, T. O. do; ABREU, J. P.; PASSOS, T.; FREITAS-SILVA, O.; GIMBA, E. R. P.; TEODORO, A. J. Amazon Fruits Inhibit Growth and Promote Pro-apoptotic Effects on Human Ovarian Carcinoma Cell Lines. Biomolecules, v. 9, n. 11, art. 707, p. 2-15 , 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoABREU, P. G. de; SABINO, L. A.; SOUZA. V. R. de; ABREU, V. M. N. Ambiência na produção de suínos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 20., 2010, Palmas. Sustentabilidade e produção animal: anais das palestras. Palmas: UFT/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia, 2010. p. 24-41. Projeto/Plano de Ação: 03.07.52.000-02.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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3.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, T.; SOUZA, V. R. de; MONTENEGRO, J.; ABREU, J. P. de; FRAUCHES, N.; TEODORO, A. J.; FREITAS-SILVA, O. Characterization of pulp powder of Murici (Byrsonima crassifolia (L.) Kunth and verbascifolia (L.) DC.) and Taperebá (Spondias mombin) for use as functional food. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 70998.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, V. R. de; ANICETO A.; ABREU, J. P.; MONTENEGRO, J.; BOQUIMPANI, B.; JESUZ, B. A. de; CAMPOS, M. de B. E.; MARCELLINI, P. S.; FREITAS-SILVA, O.; CADENA, R.; TEODORO, A. J. Fruit-based drink sensory, physicochemical, and antioxidant properties in the Amazon region: Murici (Byrsonima crassifolia (L.) Kunth and verbascifolia (L.) DC) and tapereba (Spondia mombin). Food Science and Nutrition, v, 8, n. 5, p. 2341-2347, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCURI, P. N.; LOCATELLI, G.; ALBERGARIA, F. C.; PIO, R.; PÁDUA, L. A. de; SOUZA, V. R. de. Potential of figs from cultivars grown in subtropical regions for canning purposes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00154, 2019. Título em português: Potencial de figos de cultivares cultivadas em regiões subtropicais para elaboração de doce em conserva.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, F. E. P.; PAIVA, A. D. R.; SOUSA, M. G. da S.; CASTRO, M. M.; SOUZA, V. R. de; TOMAZ, T. K. L.; SILVA, A. C.; FERNANDES, C. de S.; BUSSONS, N. de L. Rede de produção e comercialização de alimentos saudáveis: sistematização de experiências no âmbito do projeto Redinovagroeco. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2022. 40 p. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 152). ODS 1; ODS 2; ODS 5; ODS 12.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, A. A.; HILSDORF, A. W. S.; SILVA, J. V. da; SOUZA, V. R. de. Variabilidade genética de duas variedades de tilápia nilótica por meio de marcadores microssatélites Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 4, p. 521-526, abr. 2007 Título em inglês: Genetic variability of two Nile tilapia strains by microsatellites markers.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  14/11/2016
Data da última atualização:  14/11/2016
Autoria:  SOUZA, I. R. P. de; MACADAM, J. W.
Afiliação:  ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; Jennifer W. MacAdam, Utah State University.
Título:  Gibberellic acid and dwarfism effects on the growth dynamics of B73 maize (Zea mays L.) leaf blades: a transient increase in apoplastic peroxidase activity precedes cessation of cell elongation.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Journal of Experimental Botany, London, v. 52, n. 361, p. 1673-1682, Aug. 2001.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The relationship between apoplastic peroxidase (EC 1.11.1.7) activity and cessation of growth in maize) Zea mays L.) leaf blades was investigated by altering elongation zone length. Apoplastic peroxidase activity in the elongation and secondary cell wall deposition zones of elongating leaf blades of the maize inbred line B73 was used as a control and compared to leaves of the dwarf mutant D8-81127, a near-isogenic line of B73 unresponsive to gibberellins, and to leaves of B73 plants to which gibberellic acid (GA 3) had been applied via root uptake. Elongation zone length was increased by treatment with GA 3 through an increase in cell number as well as increased final cell length. The shorter elongation zone of dwarf leaves occurred primarily through reduced final cell length. Although elongation zone length differed among dwarf, control, and GA 3 -treated leaf blades, in all three treatments a transient increase in apoplastic peroxidase activity preceded a reduction in the segmental elongation rate in leaves. A peroxidase isoenzyme with p I7.0 occurred in the leaf elongation zone during growth deceleration in all three treatments, and its activity decreased as growth displaced tissue into the region of secondary cell wall deposition. Growth cessation for all treatments coincided with the first appearance of peroxidase isozymes with pIs of 5.6 and 5.7. Based on the activity of particular isozymes relative to growth and differentiation, the p I7.0 isoenzyme is most likely to ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Ácido giberelico; Milho; Peroxidase.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27460 - 1UPCAP - DD
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